2014. január

Madárvédelem az óvodában

A Fejér Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Szakigazgatási Szerve által meghirdetett „Óvd magad, védd a kisebbet” elnevezésű pályázaton benevezett résztvevő volt a Ficánka csoport, de természetesen a többi csoportban is beszéltünk a madárvédelem fontosságáról és aktívan részt is vettek a gyerekek a madáretetésben. Igyekeztünk felkelteni a gyermekekben a madarak iránti részvétet, próbáltuk arra ösztönözni őket, hogy önzetlenül segítsünk rajtuk.

Esik a hó!

Végre megérkezett a várva-várt hóesés. Igaz csak néhány napig, de élvezhettük a tél nyújtotta örömöket. Már az első centi hó leesése után mentünk az udvarra, kapargattuk össze azt a kevéske havat, ami addig leesett. Aztán hétvégén megérkezett az igazi hó, s egy-két napig azért tudtunk szánkózni, kisebb hóembert építeni. Aztán sajnos gyors olvadásnak indult, de szívesen emlékezünk vissza a hógolyózásra és hó-angyal készítésre.

„Kutyás hét” a Katica csoportban

A legkisebbek ezen a héten az egyik legkedveltebb háziállattal, a kutyával ismerkedtek. Az egyik óvodásnál természetes környezetében figyelték meg az állat külső jegyeit, hangját. Beszélgettek hasznáról és arról, hogy mit eszik. Minden kisgyermek hozott otthonról egy játék kutyust, ami az egész napjukat végigkísérte. Velük játszottak, velük ettek, velük aludtak.

iskola.cece.hu

Cecei
Általános Iskola

www.cece.hu

Cece
Nagyközség

Gerlice Cece

Gerlice Néptánc
Egyesület Cece

www.vajta.hu

Vajta
Község