2014. március

Műsoros délután

A gyerekek hetekig készültek erre a délutánra, s izgatottságuk az előadás kezdete előtt érte el a tetőfokot.
Mindenki a színpadon szeretett volna már lenni és előadni, amit az óvónénikkel együtt megtanultak.
Szívüket-lelküket beleadva igyekeztek helyt állni, megmutatni mennyi mindent tudnak. A színes, ötletes műsorokkal sok-sok ember arcára tudtak mosolyt varázsolni.

Kiszézés

Óvodánk nagy hangsúlyt fektet a hagyományok ápolására, hiszen gyermekeinknek fontos megismerni a múltunkat, s azokhoz kapcsolódó régi hagyományokat. Az egyik ilyen hagyomány, a kiszézés, melyet hosszú évek óta felelevenítünk. A gyerekek aktívan részt vettek a kiszebáb elkészítésében is. A kiszézés délelőttjén csörgő-zörgő eszközökkel felszerelkezve körbejártuk az óvoda udvarát. Közben hangosan énekeltünk, zörögtünk, hogy a tél minél messzebbre menjen. Végül az udvar közepén meggyújtottuk a kiszebábot, ezzel jelképesen elűztük a hideget és a betegségeket, tavaszi dalokkal pedig csalogattuk a tavaszt.

Nemzeti ünnep

A szabadságharcról és az ott elesettekre emlékezve elsétáltunk a művelődési ház előtti kopjafához, ahol elhelyeztük a nemzeti színű lobogóinkat. A délelőtt folyamán sokat beszélgettünk az akkor történtekről és Kossuth-nótákat hallgattunk.

Víz világnapja

A hét folyamán sokat foglalkoztunk a vízzel és a hozzá kapcsolódó dolgokkal. (pl. vízi közlekedési eszközökkel, a vízben élő állatokkal, a víz hasznáról, stb.)
Tablókat készítettünk a gyerekek által gyűjtött képekből. Az óvodások elsétáltak az artézi kúthoz, ahol meg is kóstoltuk a friss vizet. Különböző kísérleteket is végeztünk, hogy a gyerekekkel megismertessük a víz tulajdonságait. Élményeiket sokféle vizuális technikával papírra is vetették.
A Ficánka csoportos gyerekek Rétimajorba kirándulva közvetlenül ismerkedhettek a víz élővilágával és a halászattal.

iskola.cece.hu

Cecei
Általános Iskola

www.cece.hu

Cece
Nagyközség

Gerlice Cece

Gerlice Néptánc
Egyesület Cece

www.vajta.hu

Vajta
Község