2015. január

Látogatás Macsi néninél

Macsi nénitől az óvoda gyermekei meghívást kaptak, hogy körülnézzünk Turi-Muri Kuckójában. Ugyanis nyugdíjasként új hobbit talált magának, szenvedélyesen gyűjti a különböző plüssfigurákat. Egy ideig a lakásában őrizgette, de mára már a sok állatka kinőtte a házat. Így jött az ötlet és elkészült a kis kuckó, ami a padlótól a plafonig tele volt polcokkal és a polcok roskadásig meg vannak rakva állatfigurákkal, babákkal. Januárban a Süni csoport látogatta meg Macsi nénit és ”kis barátait”.

Csigabigáknál

Nagyon szívesen tevékenykednek a karácsonyra kapott világítós asztalnál, ahol különböző formákat rajzolnak át.

Az egyik témahét középpontjában a testünk állt. A gyermekek ennek keretében sok információt szereztek erről. Körberajzolták egymást, ami nagyon tetszett nekik, ezeket a „testeket” kiegészítették az érzékszervekkel és felöltöztették.

Madárvédelem

Nagyon fontosnak tartjuk azt, hogy gyermekeink már ilyen kiskorban megtanulják óvni, védeni a környezetet. Ezért a téli időszakban nagy figyelmet fordítunk a madarak etetésére. A madáretetőkbe eleséget helyeztünk el és megfigyeltük a madáretetőkhöz járó madarakat. Ismereteket szereztek külső tulajdonságaikról és életmódjukról. Ezeket az ismereteket különböző formákban feldolgoztuk a csoportszobában.

Esik a hó!

Az idei tél nem ajándékozott meg bennünket sok hóval, de amikor az a néhány centi már lehullott és még nem olvadt el, a gyerekekkel igyekeztünk közvetlenül megtapasztaltatni a hó tulajdonságait. Sajnos szánkózni nem lehetett, de kisebb hógolyókat és apró hóembert tudtunk készíteni. Élveztük, hogy a hópelyhek jól megcsiklandozták arcunkat!

iskola.cece.hu

Cecei
Általános Iskola

www.cece.hu

Cece
Nagyközség

Gerlice Cece

Gerlice Néptánc
Egyesület Cece

www.vajta.hu

Vajta
Község