2015. december

Gyümölcssaláta készítés
„Lobog az első gyertyaláng…”

Az adventi időszak első eseménye volt a közös gyertyagyújtás, melyre az óvoda udvarán került sor. A hittanos gyermekek kis műsorral készültek erre az alkalomra. A tiszteletes úr gondolatébresztő szavait közös éneklés követte. Az ünnepség végén meggyújtottuk az első gyertyát az udvaron felállított adventi koszorún.

Szülinap a Csigabiga csoportban
„Télapó gyere már…”

Nagy izgalom előzte meg a Télapó érkezését. A délelőtt során ajándékok készültek neki, amit saját kezűleg készítettek a gyerekek. Minden csoportba ellátogatott a délelőtt folyamán, ahol a gyerekek szép versekkel, mondókákkal és hangos énekszóval köszöntötték a jóságos öreget. A gyerekek csodálkozva hallgatták, hogy mennyi mindet tud róluk és nagy örömmel fogadták a dicsérő szavakat. A búcsúzás után még sokáig leskelődtek a Télapó után.

A Katica csoportos gyermekek télapós műsorral kedveskedtek a nyugdíjasklub tagjainak, akik mindig nagy örömmel várják a kicsi óvodásokat.

„Luca, Luca kitty-kotty..”

Az idei évben első alkalommal idéztük fel a lucázás (kotyolás) hagyományát az óvodás gyermekekkel. A Süni csoportosok kitartóan készültek erre a napra, örömmel, lelkesen gyakoroltak és már alig várták, hogy elmondhassák jókívánságaikat. A rendőrségen, a polgármesteri hivatalban, nyugdíjasklubban és a csoportokban mindenkinek egészséget, gazdagságot, bőséget kívántak.

A Luca –napi szokásokhoz kapcsolódóan búzát is vetettünk, mely a karácsonyi asztalt díszíti majd.

Mézeskalácssütés a Katica csoportban

A karácsonyi előkészületek során a Katica csoportosok mézeskalácsot sütöttek. Megismerkedtek a hozzávalókkal, kiszaggatták a formákat és megsült formákat kidíszítették. Ügyesen és kitartóan dolgoztak egész délelőtt. A szépen kidíszített mézeskalácsok az ünnepi asztalt díszítették.

Karácsony az oviban

Karácsony reggelén szépen feldíszített karácsonyfa és sok játék várta a gyermekeket. A csillogó szemű óvodások alig várták, hogy kibonthassák a dobozokat és birtokba vegyék a játékokat. Minden csoport meggyújtotta adventi koszorúján a negyedik gyertyát is. A délelőtt folyamán a Süni csoportosok betlehemes játékot adtak elő, felidézve Jézus születését. Ezután mindenki kivonult az udvarra és közösen meggyújtottuk a nagy adventi koszorú gyertyáit. A délelőtt többi részét az új játékok kipróbálásával töltöttük.

Falukarácsony

Az óvoda az idei évben is aktív résztvevője volt a Karácsonyi kavalkád elnevezésű programnak. Az ünnepi műsort a Süni csoportosok nyitották meg „Szabad-e lucázni?”elnevezésű hagyományápoló műsorukkal. Majd a műsor lezárásaként betlehemes játékkal örvendeztették meg a vendégeket. A betlehemezésben közreműködött Varró János, népzenész, aki citerával kísérte a gyermekeket.

Az óvoda dolgozói karácsonyi díszekkel, mézeskaláccsal készültek a kavalkádra kilátogatóknak. Egy kellemes délutánt töltöttünk együtt, mely során lehetőség nyílt megállni egy kicsit, néhány szót váltani rég nem látott ismerőseinkkel és egy picit lélekben felkészülni karácsonyra.

iskola.cece.hu

Cecei
Általános Iskola

www.cece.hu

Cece
Nagyközség

Gerlice Cece

Gerlice Néptánc
Egyesület Cece

www.vajta.hu

Vajta
Község