2016. január

„Esik a hó!”

Január eleje megörvendeztette az óvoda apraját. nagyját a hóeséssel. Első alkalommal csak egy-két centi hó hullott, majd utána igazi, vastag hótakaró borította környezetünket. Nagy volt az öröm, rögtön kimentünk az udvarra, hogy kiélvezhessék minden percét. Hóangyalok, hóemberek készültek, hócsatát vívtunk egymással. A legkisebbek is – óvatosan ugyan, de annál nagyobb örömmel- ismerkedtek a hóval. Ezzel kapcsolatos élményeiket felidéztük a csoportszoba kellemes melegében, majd ábrázoltuk festéssel, mintázással. A Süni csoportban megismerkedtek az Északi-sarkkal és annak legjellegzetesebb állatával, a jegesmedvével.

„Havas téli ég alatt, vendégeim a madarak”

Nagyon fontos feladatunknak tarjuk a természet védelmét, ehhez kapcsolódva télen a madarak védelmét. Megtanítjuk a gyerekeknek, mivel tehetik könnyebbé a madarak életét ebben az évszakban. A Katica csoportban papírdobozból madáretetőt készítettek a gyerekek. Az ügyes kezek nemcsak megfestették, de be is népesítették az etetőt. Kint az udvaron a Csigabiga csoportosokkal madáreleséget helyeztek el. A Ficánka csoportos gyerekek bábok segítségével megismerkedtek A kóró és a kismadár történetével, majd ők maguk eljátszhatták a történetet.

„Piros már a csipkebogyó…”

A Ficánka csoportban a gyerekek közvetlenül szereztek tapasztalatot a csipkebogyóval kapcsolatban. Megismerkedtek a természetben található formájával és a boltban kapható szárított alakjával. Teát is készítettek belőle, amit természetes édesítőszerrel, a mézzel ízesítettek. A gyerekek örömmel kóstolták meg ezt a finom nedűt.

iskola.cece.hu

Cecei
Általános Iskola

www.cece.hu

Cece
Nagyközség

Gerlice Cece

Gerlice Néptánc
Egyesület Cece

www.vajta.hu

Vajta
Község