2016. március

Mi így emlékeztünk meg az ünnepről!

A nemzeti ünnepre ebben az évben is óvodásainkkal együtt készültünk. A legkisebbek huszárokat ábrázoló képeket színeztek, várat építettek. A nagyobbak zászlókat, huszárcsákót készítettek, megismerkedtek a huszárok életével. A Süni csoportban 3 hetes projekt keretében dolgozták fel a gyermekek ezt a témát. Ismereteket szereztek a huszárokról és a szabadságharcról, felelevenítették a huszártoborzás hagyományát. Közvetlen tapasztalatot szereztek a huszárokról, hiszen eljött óvodánkba huszárruhába öltözve Boros István, aki, mint apuka és mint hagyományápoló mesélt a gyerekeknek a huszárok életéről. Az ünnepre való készülődés során igyekeztünk gyermekeinkben elültetni a hazaszeretet csíráját.

A Cecei Általános Iskolában jártunk!

Az iskola meghívásának eleget téve a nagycsoportosokkal ellátogattunk az iskolába. A tanító nénik nagy szeretettel fogadták a leendő első osztályosokat. Megmutatták nekik az iskola épületét és meséltek az iskolai életről. Újra találkoztak a tavaly elballagott társaikkal, akik éppen a házi feladatukat írták a napköziben. Minden kérdésükre türelmesen és kedvesen válaszoltak a tanító nénik.

„Kicsi Csigák” alkottak!

Az óvoda legkisebbjei is minden nap szorgalmasan dolgoznak, tevékenykednek. Rengeteget ügyesedtek év eleje óta, szívesen vesznek részt a különféle tevékenységekben is. A képek is arról tanúskodnak, hogy milyen jól érzik magukat az oviban.

Víz világnapja

A víz világnapján minden csoport a vízzel kapcsolatos tevékenységeket végzett. Összefoglaltuk a vízzel kapcsolatos már megtapasztalt ismereteinket, felelevenítettük a „vizes” mondókáinkat, dalainkat. Felhívtuk figyelmüket arra is, hogy életünkben mennyire fontos a víz és a vízzel való takarékoskodásra. A Katica és a Süni csoportos gyermekek elsétáltak az artézi kúthoz és megkóstolták a kútból folyó vizet.

Húsvéti hagyományaink
Zöldágjárás

Óvodánk pedagógiai programjának megfelelően kiemelt figyelmet fordít a hagyományok megismertetésére, felelevenítésére. A nevelési év egyik nagy ünnepköre a húsvéti ünnepkör, mely során számtalan már-már feledésbe merült népszokásokat elevenítünk fel.

Vesszőzés

A zöldágjárás és a vesszőzés a természet megújulását jelképezi, a komatálazás pedig ápolja a csoportok közötti jó kapcsolatot.

Komatálazás

A húsvét előtt pedig a fiúk hagyományos módon meglocsolták a lányokat illatos kölnivízzel.

Locsolkodás

Az utolsó napon megérkezett a gyermekekhez a nyuszi, aki kis kordéjában kerti szerszámokat, távcsöveket, mozgásfejlesztő játékot hozott.

Megjött a nyuszi
iskola.cece.hu

Cecei
Általános Iskola

www.cece.hu

Cece
Nagyközség

Gerlice Cece

Gerlice Néptánc
Egyesület Cece

www.vajta.hu

Vajta
Község