2016. április

Csigabigák mindennapjai

A kiscsoportos Csigák mindennapjai szorgosan, „munkával” telnek. Szívesen festenek, gyurmáznak. Ügyesen fogják az ecsetet, kis ujjaikkal gombócot gyúrnak, lapítanak. Aktívak a játékban, remek ötleteiket meg is valósítják, amikbe mindenki szívesen kapcsolódik be.

Áprilisi szösszenetek
Kirándulás Székesfehérvárra

Az óvodai nevelés során nagy hangsúlyt fektetünk a szülőföldhöz való pozitív viszony megerősítésére, a szűkebb és a tágabb környezetünk megismerésére is. Erre kínált nagyon jó alkalmat a Székesfehérvár Egyházmegye által meghirdetett pályázat, melyet a Múzeumok Éjszakája programsorozat támogatott. A pályázat célja az volt, hogy a hátrányos helyzetű gyermekek is részesülhessenek kulturális élményekben. A nyertes pályázat keretében április 25.-én kirándulni vittük óvodásainkat Székesfehérvárra. Elsőként a Hetedhét Játékmúzeumba látogattunk el, ahol „Régi játék nem rossz játék” címmel múzeumpedagógiai foglalkozáson vettünk részt. A foglalkozás során játékos formában megismerkedtek a gyerekek a múzeum kiállítási tárgyaival, illetve kreatív várépítős-katonai játékban vettek részt. A játékok birodalma után a Bory-várat barangoltuk be. Az Árkádok alatt megcsodáltuk a magyar történelem nagy alakjait ábrázoló szobrokat, végig sétáltunk a százoszlopos udvarban és ami a gyerekeknek leginkább tetszett, felmásztunk a csúcsos toronyba, ahonnan gyönyörű kilátás nyílt és emellett pár pillanatra mindenki hercegkisasszonynak és hercegnek érezhette magát.

Májusfaállítás

Óvodánkban hagyománya van a májusfa állításának, a gyerekek örömmel díszítették fel a fát ebben az évben is. Sajnos az idő hűvös volt, de a szél vidáman lengette az óvodások kezében a színes szalagokat, melyeket szorgalmasan kötöttek fel a fa ágaira. Amikor a fát feldíszítették és leásták a földbe, tavaszi dalokat énekeltek és körbe táncolták a szivárvány színeiben pompázó fát.

iskola.cece.hu

Cecei
Általános Iskola

www.cece.hu

Cece
Nagyközség

Gerlice Cece

Gerlice Néptánc
Egyesület Cece

www.vajta.hu

Vajta
Község