2017. október

Könyvtárban jártunk!

A községi könyvtár vezetője, Sárvári Ilona meghívott minket a könyvtárba. Mindig szívesen megyünk hozzá, hiszen fontos feladatunk a mese, az olvasás megszerettetése, illetve a könyv megbecsülésére nevelés. Most is szeretettel fogadott bennünket. Megismertette a gyerekeket a könyvtárban lakó könyvekkel, elmondta a kölcsönzés menetét. Szívesen mesélt arról, hogy milyen könyveket találunk a könyvtárban. Szívesen invitálta a gyerekeket szüleikkel együtt.

Állatok világnapja

Október első hetében az állatok világnapja alkalmából az állatok kerültek a tevékenységek középpontjába. Sokféle módon dolgoztuk fel ezt a témát.
Rengeteget beszélgettünk, képeket nézegettünk, ismerkedtünk az állatokkal.

A Süni csoportosok Váradi Lászlóné, Tenci néninél nézték meg eredeti környezetükben a háziállatokat.
Megetettük az állatokat, tojást gyűjtöttek, s a bátrabbak disznót is simogattak.

Nagyon jól érezték magukat, hiszen rengeteg látnivaló volt náluk. Érdekessége volt a napnak, hogy október elején még nagyon ízletes dinnyét ettek a gyerekek.

A Csiga csoportosok csigabákat készítettek gyurmából és gesztenyéből, amit rendkívül szeretnek a gyerekek, hiszen ez a csoportjuk jelképe.
A kis kezek nagyon ügyesen formázták meg ezt a kedves kis állatot.

Tökföld „csodái”

Mészárosné, Éva néni az egész óvodát meghívta a cecei határban lévő tökföldjükre.

A gyerekek már a szemük elé táruló látványra is rácsodálkoztak, hiszen egymást érték a szebbnél szebb, érett tökök.

Minden kisgyermek szorgalmasan segített a tökök összegyűjtésében.

Voltak, akik összedolgoztak, s nagyobb, nehezebb tököket együtt cipeltek a kupacokhoz.

Mint a kis hangyák, úgy sürgölődtek a tökföldön. Több nagy kupacot is sikerült összerakni, ami elégedettséggel töltötte el a kis óvodásokat.

Az ősz „kincsei”

Az őszi évszak rengeteg terméssel kedveskedik nekünk, amiket sokrétűen használunk fel.

A Katica csoportos kisgyermekek a templomkertben gesztenyét gyűjtöttek, melyekből aranyos kis bábokat barkácsoltak, amiket nagy örömmel vittek haza.

A Csigabiga csoportosok diót gyűjtöttek egyik kis társuknál. Kosarakba szedték a termést, melyek jól megbújtak az avarban.

A Süni csoportosok otthonról hoztak rengeteg diót, melyet megtörtek és megpucoltak. Ebből közösen készítettek diós kalácsot, amit nagyon jó étvággyal fogyasztottak el.

Nyílt napok az óvodában

Október végén mindhárom csoportban nyílt napot szerveztünk a szülők számára. Örömünkre mindhárom csoportban nagy volt az érdeklődés.

A gyerekek izgatottak voltak a szülők érkezése miatt.

Fő célja volt a nyílt napnak, hogy a szülőkkel közösen töklámpásokat faragjunk, melyekkel az óvodánk udvarát díszítettük.

Nagyon kreatívak voltak a szülők, rendkívül ötletes lámpások készültek.

Büszkén helyezték el a felnőttek segítségével az udvaron a rengeteg kifaragott tököt. A közös munka, az együttlét tovább erősítette a gyermek-szülő kapcsolatot.

Lámpásfelvonulás

Október utolsó napján került sor a már hagyománnyá vált lámpásfelvonulásra. A pékség előtt gyülekeztünk, s onnan indultunk az óvodába a meggyújtott lámpásokkal. A sok kis imbolygó fény nagyon szép látványt nyújtott.

Miután megérkeztünk, az óvoda dolgozói meleg teával fogadták a felvonulás résztvevőit. A tea mellett kellemes beszélgetés alakult ki. A gyerekek még a sötétben is megtalálták az általuk készített töklámpásokat, amik fényükkel díszítették ezen az estén intézményünk udvarát.

Óvodai mindennapok
iskola.cece.hu

Cecei
Általános Iskola

www.cece.hu

Cece
Nagyközség

Gerlice Cece

Gerlice Néptánc
Egyesület Cece

www.vajta.hu

Vajta
Község