2017. november

Libás hét

November elején felelevenítjük a Márton-napi szokásokat. A Süni csoportosok felidézték a tollfosztás hangulatát, libazsíros kenyeret kentek, amit egyébként nagyon jó étvággyal el is fogyasztottak. Libát készítettek tépéssel, ragasztással. Kukoricát morzsoltak, közben dalolgattak, jóízűen beszélgettek.

Hulladék újrahasznosítás

Az Európai Hulladékcsökkentési Hét szervezésében részt vettünk egy olyan programban, ahol a gyerekek megtanulták, hogyan lehet felhasználni azokat a hulladékokat (üvegeket, dobozokat, papírokat), amiket egyébként a kukába dobnánk. Nagyon élvezték ezt a délelőttöt, sok, ötletes alkotás készült. Rendkívül sokat fejlődött a gyermekek kreativitása, fantáziája, kézügyessége, közben pedig elégedettség töltötte el őket az elkészült alkotások láttán.

Közös adventi gyertyagyújtás

Hagyományainkhoz híven november 29.-én került sor az óvoda udvarán álló adventi koszorún az első gyertya közös meggyújtására. A református és a katolikus hittanra járó gyerekek kis műsorral készültek, majd Gajdos János, református lelkész néhány szóban közvetítette advent üzenetét a gyermekek számára, végül pedig meggyújtotta az első gyertyát. Erre az alkalomra meghívtuk a szülőket is, akik szép számban vettek részt e meghitt ünnepségen.

iskola.cece.hu

Cecei
Általános Iskola

www.cece.hu

Cece
Nagyközség

Gerlice Cece

Gerlice Néptánc
Egyesület Cece

www.vajta.hu

Vajta
Község