2017. december

Télapó érkezése

Nagy izgalommal várták a Télapót, s amikor megérkezett az óvodába krampuszai kíséretében, ez az izgalom a tetőfokára hágott. hangos énekszóval várták őket, s amikor megérkezett a csoportokba, kicsit megilletődve, de nagy figyelemmel hallgatták, hogy tényleg mennyi mindent tud róluk. Persze megígérték a kedves apónak, hogy ezután nagyon jól fognak viselkedni. A csomagért cserébe szép verseket mondtak és télapós dalokat énekeltek.

Luca napi búzavetés

Ezt a hagyományt minden évben felelevenítjük. Az óvodások szívesen vesznek részt a vetés folyamatában és nagy érdeklődéssel kísérik a búza fejlődését. Naponta megfigyelik mennyit nőtt a növényke az elmúlt nap folyamán. A legnagyobb öröm azonban az, amikor a szépen zöldellő búza az ünnepi asztalt dísziti.

Mézeskalácssütés

Az óvodai karácsonyi készülődés szerves része minden évben a mézeskalácssütés. A gyerekek ismereteket szereznek a tészta összetevőiről, szívesen szagolgatják a fűszereket, ízlelgetik a különböző hozzávalókat. Mégis a legizgalmasabb a formák kiszaggatása. Sütés után napokig belengi a csoportszobát ez a karácsonyi illat. Aktívan segítenek a díszítésben is, nagyon ügyesen ellesik az áltaunk mutatott díszítési technikát.

Karácsony előtti nagytakarítás

A Süni csoportosok karácsony előtt nagytakarítást végeztek a csoportjukban. Olyanok voltak, mint a szorgos kis hangyák, mindenki talált magának valami munkát. Felöltöztették a babákat, letörölgettek, lemosták a székeket, asztalokat, pókhálóztak, kiválogatták a játékokat, ajtót mostak le. Nagyon ügyesen és kitartóan dolgoztak, így a délelőtt végére csillogott-villogott minden.

Karácsony az óvodában

A falu által rendezett karácsonyi ünnepségen, december 16.-án a Süni csoport nagycsoportos gyermekei hagyományos betlehemes játékot elevenítettek fel, melyet a karácsonyt megelőző héten előadtak a Nyugdíjasklubban, az iskolában és a polgármesteri hivatalban is.

Mindenki nagyon várta már, hogy eljöjjön a karácsonyi ünnepség napja. Az ünnep reggelén mindenki ünneplő ruhában és felfokozott várakozással érkezett az óvodába. Nekünk, felnőtteknek is nagyon jóleső érzés volt látni a csillogó gyermekszemeket, a felhőtlen örömöt. Az óvoda apraja-nagyja összegyűlt és a Süni csoportosok előadták a karácsonyi köszöntőjüket, majd közösen karácsonyi dalokat énekeltünk. Ezután mindenkinek a saját csoportjában folytatódott az ünnepség. Meggyújtottuk mind a 4 gyertyát az adventi koszorún, énekelgettünk, majd kibontogatták az ajándékokat, melyekkel ebédig játszottak. Tartalmas, érzelmekben gazdag délelőttöt töltöttünk együtt.

Cecei
Általános Iskola

Cece
Nagyközség

Gerlice Néptánc
Egyesület Cece

Vajta
Község