2017. december

Télapó érkezése

Nagy izgalommal várták a Télapót, s amikor megérkezett az óvodába krampuszai kíséretében, ez az izgalom a tetőfokára hágott. hangos énekszóval várták őket, s amikor megérkezett a csoportokba, kicsit megilletődve, de nagy figyelemmel hallgatták, hogy tényleg mennyi mindent tud róluk. Persze megígérték a kedves apónak, hogy ezután nagyon jól fognak viselkedni. A csomagért cserébe szép verseket mondtak és télapós dalokat énekeltek.

Luca napi búzavetés

Ezt a hagyományt minden évben felelevenítjük. Az óvodások szívesen vesznek részt a vetés folyamatában és nagy érdeklődéssel kísérik a búza fejlődését. Naponta megfigyelik mennyit nőtt a növényke az elmúlt nap folyamán. A legnagyobb öröm azonban az, amikor a szépen zöldellő búza az ünnepi asztalt dísziti.

Mézeskalácssütés

Az óvodai karácsonyi készülődés szerves része minden évben a mézeskalácssütés. A gyerekek ismereteket szereznek a tészta összetevőiről, szívesen szagolgatják a fűszereket, ízlelgetik a különböző hozzávalókat. Mégis a legizgalmasabb a formák kiszaggatása. Sütés után napokig belengi a csoportszobát ez a karácsonyi illat. Aktívan segítenek a díszítésben is, nagyon ügyesen ellesik az áltaunk mutatott díszítési technikát.

Karácsony előtti nagytakarítás

A Süni csoportosok karácsony előtt nagytakarítást végeztek a csoportjukban. Olyanok voltak, mint a szorgos kis hangyák, mindenki talált magának valami munkát. Felöltöztették a babákat, letörölgettek, lemosták a székeket, asztalokat, pókhálóztak, kiválogatták a játékokat, ajtót mostak le. Nagyon ügyesen és kitartóan dolgoztak, így a délelőtt végére csillogott-villogott minden.

Karácsony az óvodában

A falu által rendezett karácsonyi ünnepségen, december 16.-án a Süni csoport nagycsoportos gyermekei hagyományos betlehemes játékot elevenítettek fel, melyet a karácsonyt megelőző héten előadtak a Nyugdíjasklubban, az iskolában és a polgármesteri hivatalban is.

Mindenki nagyon várta már, hogy eljöjjön a karácsonyi ünnepség napja. Az ünnep reggelén mindenki ünneplő ruhában és felfokozott várakozással érkezett az óvodába. Nekünk, felnőtteknek is nagyon jóleső érzés volt látni a csillogó gyermekszemeket, a felhőtlen örömöt. Az óvoda apraja-nagyja összegyűlt és a Süni csoportosok előadták a karácsonyi köszöntőjüket, majd közösen karácsonyi dalokat énekeltünk. Ezután mindenkinek a saját csoportjában folytatódott az ünnepség. Meggyújtottuk mind a 4 gyertyát az adventi koszorún, énekelgettünk, majd kibontogatták az ajándékokat, melyekkel ebédig játszottak. Tartalmas, érzelmekben gazdag délelőttöt töltöttünk együtt.

iskola.cece.hu

Cecei
Általános Iskola

www.cece.hu

Cece
Nagyközség

Gerlice Cece

Gerlice Néptánc
Egyesület Cece

www.vajta.hu

Vajta
Község