2018. február

Macis hét

Február elején mind a felnőttek, mind a gyerekek nagyon kíváncsian várják, hogy a medve előbújuk-e a barlangjából, hiszen ez megjósolja a tavasz kezdetét. Ez a hét a medvék köré épült. Megismerkedtek a gyerekek a medve külső tulajdonságaival, életmódjával. Medvés játékokat játszottak, medvés dalokat, verseket tanultak. Sok új ismeretet szereztek erről a lomha mozgású állatról.

„Itt a farsang….”

A farsangi időszak lezárásaként intézményünkben farsangi mulatságot tartottunk, melyre már hetekkel ezelőtt izgatottan készültek a gyerekek. tervezgették jelmezeiket, volt, aki elárulta a nagy titkot, hogy mibe fog öltözni ezen a napon. A bál napján sokat táncoltak, tréfás játékokat játszottak. Méltóképpen búcsúztatták el a telet, zárták le ezt az időszakot.

„Ha, ha, havazik…”
Gyümölcssaláta készítés

A Csigabiga csoportosok az egészséges életmódra nevelés keretében gyümölcssalátát készítettek. Sokféle gyümölcsfajta jellemzőit elevenítették fel. Nagyon ügyesen pucolták meg a gyümölcsöket, közben azért a szájacskákba is került belőlük. Közben az óvónénik felhívták a figyelmüket a gyümölcsfogasztás fontosságára.

iskola.cece.hu

Cecei
Általános Iskola

www.cece.hu

Cece
Nagyközség

Gerlice Cece

Gerlice Néptánc
Egyesület Cece

www.vajta.hu

Vajta
Község