2018. május

Anyák napja

Minden csoportba izgatott készülődés zajlott az anyák napját megelőző hetekben. A kicsi kezek szorgalmasan készítették az ajándékot és mindenki nagyon igyekezett gyorsan megtanulni a verseket, dalokat. Az ünnepségek keretében minden édesanyát, nagymamát nagy szeretettel köszöntöttek az óvodás gyermekek, könnyeket csalva anyukájuk szemébe.

Kirándulás az állatkertben

Ezen a napon az óvoda apraja-nagyja kirándulni indult Veszprémbe, az állatkertbe. A kirándulás során minden kisgyermek felejthetetlen élményeket szerzett, hiszen az állatkert rengeteg látnivalót tartogatott számunkra. Az időjárás rendkívül kedvező volt, sok-sok olyan állatot nézhettünk meg közvetlen közelről, amiket eddig még az óvodások többsége csak képeken látott. Sosem felejtik el a gyerekek a gyűrűsfarkú makik légtornász mutatványait, a fürdőző elefántokat, a hatalmas dinókat a dinóparkból, a tőlünk másfél méterre sétáló, nyújtózkodó tigriseket, csakhogy néhányat említsek a rengeteg csodából, amit ezen a napon átéltünk.

Madarak, fák napja

Témahét keretében sok új ismeretet szereztek a gyerekek a témával kapcsolatban, illetve elevenítettek fel már régebbi információkat. Ismerkedtek madár,- és fafajtákkal, ehhez szerencsére közvetlen környezetünk is számtalan lehetőséget kínált. Elkészítették a csoport fáját, melyet egyéni és közös munkával hoztak létre. Ez a fa sokáig díszítette az öltöző falát. Filmen megfigyelhették a fészekrakás folyamatát, bepillantást nyerhettünk a gólyafészek kamera segítségével a fészekben folyó életről. Célunk az volt, hogy a gyerekek viszonya pozitívan változzon a környeztük iránt.

Gyermekhét

Óvodánkban minden nap arról szól, hogy szebbé tegyük gyermekeink napjait, de a gyermeknap közeledtével még fokozottabban figyeltünk arra, hogy különféle programokkal kedveskedjünk nekik. Az események a Réparetekmogyoró duó előadásával kezdődtek, hiszen zenés, interaktív műsorral szórakoztatták a gyermekeket.

Aztán szerveztünk nekik a rollerek segítségével ügyességi feladatokat, majd azt követően rajzos délelőttön mutatták meg, hogy milyen jól bánnak a különféle rajzeszközökkel.

Egy délelőtt pedig a fagyizásé volt.

A hét lezárásaként került sor a családi nap megrendezésére. Reggel közös, zenés tornával kezdtük a napot, majd a gyerekek és családtagjaik különféle tevékenységekből válogattak. Lehetett kézműveskedni, arcfestésen részt venni, kipróbálni erejüket, gyorsaságukat ügyességi feldatokban. Egy maroknyi kislány hip-hop táncot mutatott be, amit Gászler Dóri segítségével tanultak meg az év során. Nagy sikert aratott a kötélhúzás, ahol gyerek-gyerek, szülő-szülő ellen küzdött meg. Az ebédet csoportonként a szülők készítették el, mely nagyon ízlett a kifáradt csapatnak. Ebéd után a tehetséggondozó néptánccsoport mutatkozott be, őket Kiss Ágnes készítette fel. Nagyon jó hangulatú napot töltöttünk együtt, sokat nevettünk, játszottunk és gyermek és felnőtt egyaránt jól érezte magát.

iskola.cece.hu

Cecei
Általános Iskola

www.cece.hu

Cece
Nagyközség

Gerlice Cece

Gerlice Néptánc
Egyesület Cece

www.vajta.hu

Vajta
Község