2018. december

Mikulásfutás

Az igazi „Télapó” érkezése előtt Kovács István, olimpiai bajnok és a Mikulás jött el hozzánk. Nagy hangsúlyt helyezett a madárvédelemre, magvakat hozott, melyeket a gyerekekkel együtt helyzetke a madáretetőkben. Aztán következett a bemelegítés, majd a közös futás.

Az első adventi gyertya meggyújtása

A hittanosok szép műsorának kíséretében gyújtottuk meg az óvoda udvarán álló nagy adventi koszorún az első gyertyát, melyet követően a szülőkkel együtt feldíszítettük az udvari karácsonyfát.

Megérkezett a Télapó

Ünnepeink közül a gyerekek által leginkább várt esemény a Télapó érkezése. Erre mindig nagy izgalommal, óriási várakozással készülnek a kis óvodások. A Télapó végig látogatta a csoportokat és örömmel hallgatta meg a gyerekek verseit, énekeit, s minden kisgyermeknek ajándékot is hozott a puttonyában.

A Télapó távozása után a művelődési házban meseelőadást néztünk meg, mely nagyon tetszett az óvodásoknak. A gyermekközeli, vidám előadás még élménydúsabbá tette számukra ezt a napot.

Mézeskalácsot is sütöttünk!

A csoportok karácsonyra készülve a gyerekekkel együtt mézeskalácsot sütöttek, mely később az ünnepi asztalt díszítette. Az előkészületek során megismerkedtek a hozzávalókkal, azok tulajdonságaival, aztán ők maguk szaggatták ki a formákat. Nagyon szorgalmasan, kitartóan és ügyesen dolgoztak.

Lucanapi búza vetése

A Luca napi búza vetése során meséltünk nekik az egyéb, ehhez a naphoz kötődő népszokásokról, hiedelmekről. Az ügyes kis kezek hamar elhintették a magvakat, majd megbeszéltük mi minden kell ahhoz, hogy karácsonykor szépen zöldelljen. Minden nap figyeltük, mi történi a búzaszemekkel, s örültünk az első csíráknak, az első kis levelek megjelenésének.

Karácsony

Reggel a gyerekeket a szépen feldíszített karácsonyfák várták a csoportszobákban. A mosolygó arcok végigpásztázák a karácsonyfát és boldogan fedezték fel a fa alatt rejlő ajándékokat. A délelőtt a közös ünnepi műsorral kezdődött, ahol a Csiga csoportosok betlehemes játékkal örvendeztettek meg minket. Aztán a tízórai után meggyújtottuk az utolsó adventi gyertyát, karácsonyi dalokat énekeltünk és megkezdődött az új játékok kibontása, az önfeledt játék.

iskola.cece.hu

Cecei
Általános Iskola

www.cece.hu

Cece
Nagyközség

Gerlice Cece

Gerlice Néptánc
Egyesület Cece

www.vajta.hu

Vajta
Község